Najbolje freelance platforme

freelance platforme soloboss hr

Ako si u potrazi za freelance poslom onda te zasigurno zanima koje su to najpopularnije platforme za pronalazak freelance posla. U nastavku slijedi popis najboljih platformi za freelancere:

UpWorknajpopularnija platforma među freelancerima. Nastala je kao spoj više različitih platformi, a nudi mnoštvo mogućnosti i pouzdane klijente. Konkurencija je velika, ali kvalitetni rad može vas pozicionirati iznad konkurenata.

Freelancer – platforma na kojoj je vrlo šaroliko društvo klijenata i freelancera. Nudi se mnoštvo projekata, a često znaju biti i oragnizirane nagradne igre gdje poslodavci nagrađuju najbolje radove.

Toptal – platforma koja je namijenjena isključivo profesionalcima i na njoj rade samo oni najbolji. Prije priključivanja na platformu, potrebno je položiti test ovisno o području u koje se namjeravaš prijaviti. S obzirom da rade samo eksperti i zarada je znatno veća od ostalih platformi.

99designs – vrlo popularna freelance platforma među dizajnerima. Poslodavci na platformi ostavljaju kratak opis onog što im treba, a dizajneri se priajvljuju na natječaj i pokušavaju zadobiti povjerenje klijenta.

Peopleperhour – platforma namijenjena u prvom planu web ekspertima. Vrlo dobro kotira među freelancerima, a određenu prednost daje onima koji se prvi prijave na poslovne ponude.

Simplyhired – freelance platforma dosta nalin na UpWork. Ono što odlikuje ovu platformu jest širok spektar poslova i usluga koje freelancerima mogu ponuditi. Pokriveno je mnoštvo kategorija, pa je stoga i mogućnost dobivanja posla veća.

Freelancewritinggigs – platforma koja je namijenjena freelancerima u području pisanja. Ako vrlo vješto slažeš rečenice i stvaraš pisana umjetnička djela, ova je platforma pravo mjesto za tebe.

Workingnomads – platforma koja izgleda vrlo jednostavno i minimalistički i tako stavlja naglasak na široku ponudu poslova koja se nudi. Poslova je mnogo, a pokrivene su gotovo sve kategorije na koje su freelanceri navikli.

Jobrack – freelance platforma koja je namijenjena uglavnom korisnicima, odnosno freelancerima iz istične Europe. S obzirom da je namijenjena ljudima s našeg područja, postoji veća mogućnost pronalaska projekata.

Freelance.hr – platforma namijenjena hrvatskim freelancerima. Iako ne nudi mnoštvo poslova, gotovo svakodnevno na platformi možete pronaći nešto novo. Platforma je pogodna za sve koji traže domaće klijente i koji žele raditi (uglavnom) na hrvatskom jeziku.

Honorarci.rs – freelance platforma za područje Srbije. Nudi vrlo raznolik spektar kategorija pa je moguće pronaći i poslove koji nisu iz digitalnog svijeta. Ako tražiš domaći projekt i klijente, onda svakako preporučamo.

Puno sreće u traženju freelance posla 😉

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*
*