Kako promijeniti ime Facebook stranice?

facebook promjena imena facebook stranice coolboss baza znanja poslovanje društvene mreže

Promijeniti ime Facebook stranice jest moguće, ali ovisi o dosta faktora. Ukoliko se radi o sitnim izmjenama imena Facebook neće raditi probleme oko toga. No, ako postoji potreba za drastičnom promjenom imena (u nešto sasvim treće), onda bi se mogli pojaviti problemi.

Dosadašnja praksa Facebooka je bila da za stranice koje imaju ispod 200 fanova mogu bez problema mijenjati što žele. No, nakon 200 fanova stvari su se komplicirale i promjena više nije toliko jednostavna.

Primjeri iz prakse pokazuju kako su neke velike stranice (npr. 20 000+ fanova) mijenjale ime i Facebook oko toga nije radio strku. No, nikad se ne zna, čini se kako sve ovisi o dobroj volji Facebooka, algoritama i ljudi koji odlučuju o promjeni.

Da bi se promijenilo ime na Facebook stranici potrebno je otići u područje ispod cover fotografije ili cover videa. Tamo postoji gumb s tri točkice. Klikom na gumb otvara se nova mogućnost na koju treba kliknuti, a nosi naziv: Uredite informacije o stranici.

promjena imena facebook stranica - facebook promocija - baza znanja poslovanje društvene mreže coolboss

Promjena imena na Facebook stranici – prvi korak

Nakon toga otvara se jedan skočni prozor u kojem se mogu urediti svi podaci vezani uz Facebook stranicu. Među njima se nalazi i područje gdje je moguće promijeniti ime stranice.

promjena imena facebook stranica - facebook promocija - baza znanja poslovanje društvene mreže coolboss korak dva

Promjena imena na Facebook stranici – drugi korak

Vrijedi napomenuti kako je moguće žaliti se na odluku Facebooka, ukoliko se dobije odbijenica za promjenom imena. Iskustva iz prakse pokazuju kako je ponekad potrebno poslati nekoliko zahtjeva za promjenom, kako bi novo ime bilo prihvaćeno.

 


Odgovoreno: 05.07.2017.

Odgovor: CoolBoss

Ključne riječi: Facebook, promjena imena, Facebook stranica, ime Facebook

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*
*